Dezert

Karobový koláč s medovo-citrónovou polevou

Mega rychlý recept na skvělý zdravý koláč. K přípravě těsta potřebujeme 1 hrníček ( 250 ml ) špaldové mouky, 1/4 hrníčku rostlinného mléka, 2 vajíčka, 2 PL lžíce karobu, 1 PL lžíci BIO kokosového oleje, prášek do pečiva bez fosfátů, hrst slunečnicových semínek, hrstku góji a špetku skořice. Vše umixujeme a můžeme rovnou přelít do silikonové formy. Raději jsem ji vysypala krupičkou, ale příště zkusím úplně bez. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do 30 minut máme hotovo. Můžete vyzkoušet domácí polevu. Já použila medovo-citrónovou. Příprava je jednoduchá - 1 PL medu, šťáva z půlky citrónu a kapka vody. Vše smícháme a uvedeme na pár sekund do varu, aby došlo k rozpuštění, ihned sejmeme z ohně a potřeme koláč polevou. Dozdobíme kousky kokosu. Dobrou chuť :-)

Góji bábovka špaldovo-pohanková

Pro rychlou přípravu používám hrníčkovou metodu. Připravíme si 2 hrníčky mouky pohankovou a špaldovou v poměru 1:1 , 3 vajíčka, 1/3 hrníčku třtinového cukru, 1 hrníček sojového mléka, 2 PL kokosového oleje (používám BIO od Saloos), kypřící prášek do pečiva nejlépe bez fosfátů ( např. zn. Provita), sáček vanilkového cukru (bio ze zdravé výživy), 1PL agávového sirupu ( BIO CountryLife) a na dochucení hrst góji ( kustovnice čínské ), 1/2 hrsti drceného lněného semínka, dýňová semínka, vlašské ořechy, rozinky, mletý mák, špetka skořice a muškátového oříšku.

Smícháním všech ingrediencí vznikne těsto, které nalijeme do vymazané pečící formy, kterou jsem vysypala krupicí a dáme péci do rozehřáté trouby na 180 °C přibližně na 30 minut. Bábovku zkontrolujeme píchnutím špejlí a pokud těsto nepřilne, tak máme upečeno. Zdravé mlsání je na světě. Dobrou chuť :-)

Celozrnné palačinky s agávovým tvarohem a malinami

Zapojte svou fantazii a ingredience. Já použila celozrnnou mouku s pohankovou, 3 vajíčka (nejlépe domácí), rostlinné mléko ( např. sojové nebo jen voda) vše umixujeme a na rozpálenou pánev nejlépe bez tuku vytváříme jakékoli tvary palačinek. Po osmažení z obou stran je palačinka připravena ke konzumaci. Použila jsem domácí rybízovou marmeládou dovnitř a k tomu jsem dochutila tvaroh agávovým sirupem a vše jsem dozdobila ovocem - malinami. Dobrou chuť :-)

RAW Kůže švestka se skořicí 

Misku švestek opláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a dáme v pekáčku péct na 180°C na 2h. Po zchladnutí povidla rozmixujeme na kaši. Na plech s pečícím papírem potřeme slabou vrstvu hmoty a dáme péct do předehřáté trouby. Ze začátku pečeme na 50°C se škvírkou trouby (dala jsem tam vařečku), aby se odpařila vlhkost. A zhruba po 1h dvířka zavřete a na 40°C pečeme přes celou noc. Celkem je potřeba tak cca 14h sušení v troubě, ale výsledek stojí za to. Poté můžeme kůži rozstříhat nůžkami, protože je gumová. Já použila kolečko na pizzu. Stačí kousek kůže a dodá Vám tolik čisté přírodní energie. Lze pěkně uskladnit do skleničky. Dobrou chuť :-)