Oběd

Houbové tortellini 

Dáme vařit těstoviny, nyní jsem použila bezvaječné semolinové těstoviny (možnost celozrnných např. Alnatura) a mezitím, pokud nemáme připravené zmražené houby ze sezóny, tak pokrájíme houby čerstvé a po orestování cibulky, dusíme houby do změknutí. Po dovaření hub dochutíme kmínem a solí, smícháme s těstovinami a přidáme vajíčko. Na závěr lze zjemnit smetanou. Dobrou chuť :-)

Zeleninové rizoto s tofu a jasmínovou rýží

Miluji rychlá a jednoduchá jídla, která chutnají báječně a tohle je jedno z nich, když nemáte tolik času na přípravu. Dáme vařit jasmínovou rýži (do 10 min) mezi tím si orestujeme cibulku a na kostičky nakrájené přírodní tofu ( lze použít i s mořskou řasou, uzené, zeleninové ). Dále orestujeme zeleninu, já použila čerstvá rajčátka, papriku a pórek (lze použít i mraženou). Nakonec vše smícháme dohromady a dochutíme v mém případě solí a kari kořením. Možnost zalít smetanou, kdo má rád. Dobrou chuť :-)  

Cukeťáčci s vločkami

Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme poměrem 2:1 více cuket a přidáme hrst ovesných vloček. Těsto dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat i trochu strouhaného sýru do těsta. Pečeme na pánvi do zlatova nejlépe bez oleje. Můžeme dochutit česnekem či strouhaným sýrem navrch. Zdravé cukeťáčci byly výborné. Dobrou chuť :-)