Večeře

Špenátovo-bramborové gnocchi s tofu a zelím
Gnocchi ( použila jsem z Bazalky ) vložíme do vařící se osolené vody - po vyplavání na povrch ihned scedíme. Orestujeme cibulku a kostičky uzené tofu. Na závěr vše v pánvi smícháme i s porcí kysaného zelí, nejlépe domácí. Rychlý a výborný recept na toto období. Dobrou chuť
:-)

 

Polníčkový salát s mozzarellou a jarní cibulkou

Zelený salát je výborný na detoxikaci organismu, pokud použijete pouze zelené potraviny velmi odlehčíte organismu a dovolíte játrům, aby se čistila. Vhodná je i kombinace s kvalitní bílkovinou, čím vytvoříte velmi lehký a zdravý pokrm odpovídající zdravé a vyvážené odpolední svačině nebo večeři, za který Vám Váš organismus bude děkovat! Příprava je opět snadná. Mezitím, co se nám vaří vajíčka, opláchneme polníček, nakrájíme k němu okurek a jasní cibulku. Navrch rukou roztrháme mozzarellu (doporučuji zn. Vím co jím) a nakrájíme uveřená vajíčka. Nezapomeneme na kvalitní zálivku, bez které by salát nebyl tak hodnotný, protože v tucích se rozpouštějí vitamíny. Používám kvalitní olivový olej extra panenský, bylinkovou sůl bez konzervantů a zakápnu citrónkem. Přeji dobrou chuť :-)

Kořenová polévka se žampióny

Kořenovou zeleninu ( brambory, cibule, mrkev, celer, ..) nakrájíme na kostičky, přidala jsem pro barvu i kousek červené papriky a dáme do vody vařit. Na závěr přidáme český žampión a dochutíme kostkou zeleninového vývaru (doporučuji Alnatura z DM drogerie). Dobrou chuť :-)